Детото, което , е обикаляло болници с родителите си. То

...
Детото, което , е обикаляло болници с родителите си. То
Коментари Харесай

Детето с менингит обикаляло болници с родителите си, починало е в клиника |

Детото, което, е обикаляло лечебни заведения с родителите си. То е  заведено първо в педиатрия, там не са могли да му оказват помощ, отишли са в Инфекциозна болница, само че - цялостна тюрма на разсъмване, защитата ги е върнала, майката е реагирала и са завели детето в " Пирогов ". 

Това описа майка на друго дете от ДГ " Вълшебство ", при което е открита болестта, по Нова тв. Минахме през педиатрия, през инфекциозна болница, детето ми е у дома, лекува се с антибиотици. Доколкото знам и другите инфектирани с менингит деца са си вкъщи, изясни дамата. Тя прикани министърът на опазването на здравето да обезпечи денонощни незабавни кабинети за деца. 

Директорката на 37-а ДГ Гергана Петрова удостовери, че има информация от други родители, че умрялото дете е било препращано от една болница в друга. 

Петгодишното дете е умряло в лечебно заведение, съобщи проф. Тодор Кантарджиев. Проби са взети незабавно от 30 деца и 8 души личен състав за бактериално носителство в носоглътката. 11 се оказва, че имат микроба, притежател на менингита, както и 2-ма от възрастните. Те взимат антибиотик и обезпечено няма да се разболеят, посочи Кантарджиев. Вчера са взети проби от още 250 деца, резултатите ще са подготвени на следващия ден, тъй като в РЗИ се изследват стандартен способ, изясни той. 

Това заболяване се демонстрира доста рядко. Такива тежки инфекции се развиват доста бързо, от време на време даже за часове. Има ваксина за менингокок, у нас не е наложителна, само че в случай че детето ви отиде да учи в Съединени американски щати или Англия, би трябвало да има ваксина, изясни още проф. Кантарджиев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР